Om MUSO

Om MUSO

 

Siden 1955 har Marienlyst og Ullevål skoleorkester arbeidet for å vekke og videreutvikle barnas musikkinteresse, samt gi dem kunnskaper og ferdigheter både alene og i fellesskap med andre.

 

I dag har vi et femtitalls medlemmer i alder 7-16 år som spiller fiolin, cello og kontrabass. Etter en periode med kun individuell undervisning, blir elevene med på samspill i vårt aspirantorkester, som for tiden har 19 medlemmer. Etter en stund er barna klare for større musikkfaglige utfordringer, og starter i vårt hovedorkester, som i dag består av 16 medlemmer. Elevene i ungdomsskole alder er da klare til å går videre på Ungddomsensemble, som drives i samarbeid med Bolteløkkas skoless trykerorkester. Å spille sammen er gøy, så vi har også noen medlemmer som får individuell undervisning andre steder, f.eks. ved Oslo musikk- og kulturskole, og som deltar kun på samspill. Hos oss er deltakelse i samspill en forutsetning for individuell undervisning.

 

Undervisningen følger skoleåret, så vi tar ferie når skolen tar ferie. Individuell undervisning foregår både ved Marienlyst skole og Ullevål skole. Aspirantorkesteret treffes for samspill hver mandag i musikkrommet ved Ullevål skole, mens hovedorkesteret har samspill hver torsdag i Aulaen ved Marienlyst skole.

 

Våre dirigenter og lærere er enten tilsatt av styret, eller tilsatt av Oslo musikk- og kulturskole for å gi undervisning til orkesterets medlemmer gjennom avtale mellom MUSO og OMK.

 

Orkesteret er medlem av De unges orkesterforbund (UNOF), og er underlagt kretsens og forbundets lover og bestemmelser. Medlemskapet sikrer oss adgang til viktig musikkfaglig kompetanse og informasjon, deltakelse ved større arrangementer, samt finansielt støtte.