Samspill

Samspill: Aspirant- og hovedorkester og ungdomsensemble!

Samspill er viktig for oss, og er derfor en forutsetning for individuell undervisning. Samspilløvelsene ved MUSO er primært delt i to grupper: aspirant- og hovedorkester. Elevene i ungdomsskole alder får også tilbud om å delta i den nye ungdomsensemble.

 

Nye elever starter som regel kun med individuell undervisning, og etter hvert som ferdighetene og musikkinteressen utvikler seg, vil læreren henvise eleven til aspirantorkesteret, som møttes hver mandag ved Ullevål skole.

Etter en stund i aspirantorkester, vil dirigenten henvise elevene til hovedorkesteret, som møttes til samspill hver torsdag ved Marienlyst skole.

 

Vi har også et Ungdomsensemble, i samarbeid med Bolteløkka strykerskole orkester, Dette er et eget samspill tilbud for ungdomsskoleelever i nærmiljøet!

Vi er avhengig av foreldrenes innsats for å starte samspillævelsene på en raskt og effektiv måte. Elevene skal møte til samspill 5-10 minutter før spillestart. Ved ankomst skal de pakke ut instrumentene og gjøre seg klare, mens foreldrene hjelper til med å sette stoler og notestativer på plass.

Elevene skal ta plass så snart rigging er klar, og holde ro mens dirigenten stemmer instrumentene.

Elevene oppfordres til å ta med eget notestativ.